Ota yhteyttä

Voitko varmistaa ykköspaikan Googlen hakutuloksissa?

Kukaan ei voi luvata ykköspaikkaa Googlen ilmaisissa, eli orgaanisissa, hakutuloksissa. Mainostajien joukossa pääsee ykköseksi jos on valmis maksamaan reilusti yhdestä klikkauksesta. Usein Google näyttää mainoksia itse hakutulosten yläpuolella. Suomessa kaikkein kilpaillummilla sanoilla ykköspaikalta kerätyt klikkaukset maksavat jo euroja.

Ilmaisten hakutulosten eli orgaanisten linkkien sijoitukset määräytyvät Googlen ilmoituksen mukaan noin 200 eri seikasta joita Googlen tietokoneet analysoivat jokaisen sivun kohdalla. Kukaan ei voi säätää Googlen tuloksia tai luvata miten Google pisteyttää eri sivustot. Ja vaikka joku osaisi optimoida sivut tällä hetkellä ykköseksi niin ei ole mitään takeita siitä että tuo sijoitus on pysyvä. Joku muu saattaa optimoida sivunsa paremmin.

KUVA: Asiakkaamme Tapsan Urheilu on ensimmäisenä Suomen Googlessa haettaessa kuuluisan pitkänmatkanjuoksukengän tuotemerkillä "Saucony". Yläpuolella on maksullinen mainos ja mainostaja maksaa todennäköisesti jopa 0,50 € yhdestä klikkaukseta.  Hakusana on kilpailtu koska hakutuloksia on yli 2 miljoonaa. Hyvä sijoitus tuo jatkuvasti Tapsalle uusia asiakkaita täysin ilmaiseksi.


Hakukoneoptimointia myydään jopa puhelinmyyntinä ja myyntitekniikat ovat vähintäänkin outoja. Eräs siivousalan yrittäjä kertoi että hänelle oli luvattu ykköspaikka Googlessa hakutermillä "Siivous Tampere" ja siitä oli pyydetty noin 400 € kertakorvausta. Yrittäjä ajatteli että tarjous koski Googlea. Myyjä oli halunnut tarkoituksella antaa sellaisen kuvan että hän edusti Googlea. Tutkittuaan asiaa tarkemmin siivousyrittäjä huomasi että kyseessä olikin jokin täysin tuntematon yritysluettelo ja kyseisen sivun sisäinen Googlen hakupalikalla toteutettu hakusysteemi joka haki vain kyseisen sivun sisäisiä tietoja. On hyvin epätodennäköistä että edes yksi käyttäjä etsisi kyseiseltä sivulta siivouspalveluita Tampereelta.

Me emme lupaa asiakkaillemme tiettyjä sijoituksia tietyillä sanoilla missään hakukoneissa. Lupaamme kuitenkin aina joko liikennemäärän kasvua tai lisää kauppaa. Sidomme hakukoneoptimoinnin hinnan aina saavutettuun tulokseen.

Googlen virallinen edustaja Matt Cutts puhuu videolla siitä millaista hakukoneoptimoinnin yrityksiä Googlen näkökulmasta kannattaa käyttää. Tässä joitakin tärkeitä ajatuksia suomennettuna. "Jos optimoija ei kerro mitä aikoo tehdä vaan kaikki tuntuu olevan taikasavun takana niin kannattaa olla varuillaan. - - Kannattaa kysyä referenssejä."
Referenssejä