Ota yhteyttä

Jopa yli 50% säästö Google AdWords mainonnan kuluissa.


KUVA: Kilpailevan yrityksen tarjous Google AdWords mainonnasta jossa 1.500 klikkauksen hinta oli 1.785 €.

Alkutilanne

Etelä-Suomen Suojakate Oy:n toimistusjohtajalle Martti Hänniselle soitti innokas puhelinmyyjä eräästä Google mainontaa myyvästä suuresta yrityksestä. Myyjä sai hänet vakuuttumaan Google AdWords mainonnan tehosta. Myyjä lupasi ilmaisen testikampanjan. Martti oli todella tyytyväinen Googlessa pyörivään kampanjaan ja ymmärsi miten arvokkaita täsmähakusanoilla saatavat kävijät hänelle olivat. Kun ilmaiset 100 klikkausta oli täynnä sai Martti sähköpostiinsa tarjouksen jatkosta. Tarjouksessa tarjottiin 1.500 täsmäklikkausta hintaan 1.785 € (+ alv) eli 1,19 € / yksi klikki. 

Martti sai tässä vaiheessa onneksi kuulla Onet Finland Oy:n tarjoavan täsmälleen samoja palveluita. Hän pyysi kilpailevan tarjouksen meiltä.

Onet Finland Oy:n tarjous 

Tarjosimme kampanjan aloitusta hintaan 500 €. Tarjouksen mukaan asiakas maksaa itse klikkaukset suoraan Googlelle. Annoimme klikkaushinnan arvioksi 0,30 € / klikki.

Kalliin tarjouksen lähettänyt myyjä oli laatinut yhden pitkän avainsanalistan joka laukaisi aina samat tekstimainokset. Tällä tavalla laadittu kampanja ei ole kovinkaan tehokas.

Google järjestää mainokset vähän samaan tapaan kuin hakutuloksetkin. Mainos pisteytetään kaikkien mainostajien joukossa. Jos useampi yrittäjä on ostanut näkyvyyttä samalla hakusanalla niin mainosten välinen sijainti ratkeaa pisteytyksen perusteella. Mainoksen pisteet nousevat mikäli valikoitu hakusana esiintyy mainoksen otsikossa, tekstissä ja url-osoitteessa. Google tarkistaa mainoksen kohdesivun ja nostaa pisteitä mikäli hakusana esiintyy myös sivulla. Lisäksi paljon klikkauksia keräväät (korkea CTR) mainokset saavat lisäpisteitä. Pisteet kerrotaan sitten tarjotulla maksimihinnalla ja mainostajat järjestetään tuloksen perusteella. Jokainen mainostaja maksaa yhdestä klikkauksesta 0,01 € enemmän kuin hänen mainoksensa alapuolelle jäänyt mainostaja on tarjonnut mainoksestaan.

Esimerkiksi jos joku hakee ”peltikaton remonttia” ja mainoksessa puhutaan vain yleisesti rakentamisesta niin on ymmärrettävää että enemmän klikkauksia kerää mainos jossa mainostetaan nimenomaan ”peltikaton remonttia”. Tämä vaatii hakusanojen tehokasta ryhmittelyä ja useita erilaisia ryhmäkohtaisia mainostekstejä.

Tulos


Martti osti kampanjan meiltä. Tätä kirjoittaessa kampan-ja on ollut käynnissä 2 kuukautta. Mainokset ovat keränneet 1.358 klikkausta hintaan 0,14 € / kpl. Tämän kampanjan kustannukset olivat siis 500 € + 190 € = 690 €. Eli jos aloituskustannus jaetaan yhdelle klikkaukselle niin hinta oli 0,51 €. Säästö on ensimmäisen 1.500 klikkauksen osalta 765 € eli yli 50% ja seuraavilta aina 1.575 €. Jatkossa säätöä kertyy siis jopa yli 80% kilpailevan Google jälleenmyyjän tarjoukseen verrattuna. Asiakas on ymmärrettävästi todella tyytyväinen!

"Te myytte Google mainontaa aivan liian halvalla" kommentoi Martti tyytyväisenä. Pyydä sinäkin heti meiltä erittäin kilpailukykyinen tarjous ammattitaidolla tehdystä Google AdWords -mainoskampanjasta!